Implantáty, korunky nebo fazety?

Implantáty, korunky, fazety, …motá se vám z těchto slov hlava? Pojďme si jednou pro vždy udělat pořádek v pojmech!

Zubní fazeta 

Zubní fazeta je tenká skořepina, která je pevně fixovaná pouze na přední plochu zubu z důvodu dosažení co největší estetiky v úsměvu. Díky fazetám můžeme změnit tvar, barvu, odštípnutí nebo třeba praskliny na zubech. Díky správnému materiálu poskytují pevnost a odolnost srovnatelnou s přírodní sklovinou.

V DENTALABS používáme ten nejkvalitnější materiál e.max (lithium disilikát), který je známý nejen pro svou kvalitu a pevnost, ale hlavně pro svůj přirozený vzhled. Díky nim vypadají zuby velmi přirozeně a zdravě. Zubní fazety jsou rychlým, efektivním a bezbolestným řešením!

Zubní fazety jsou vytvořeny na míru v zubní laboratoři a během návštěvy v ordinaci jsou nalepeny na původní zubní sklovinu. Fazety je možné využít v případě, kdy je celkový stav zubů dobrý. Není možné je využít pro klienty využívající zubní náhradu, klienty s chybějícími zuby, chybějící kostí nebo klienty s paradentózou.


Zubní implantát 

Zubní implantát je uměle vytvořený šroub z titanu, který nahrazuje kořen zubu. Je chirurgicky vložený do čelistní kosti pod dáseň a slouží jako umělá kořenová náhrada ztraceného zubu.

Výhody zubního implantátu:

Jednou z největších výhod zubních implantátů je to, že se nemusí obrušovat okolní zuby, jako je tomu například u můstku. Další, pro klienta často důležitou výhodou je, že náhrady na implantátech mohou být připevněny i fixně. To zajistí maximální komfort a klienti brzy zapomenou, že zub vlastně není původně jejich. Implantáty jsou pevné a stabilní a při vhodné péči vydrží už napořád.


Práce nesená na implantátech je esteticky vždy přizpůsobena okolním zubům, aby byl umělý zub k nerozeznání od ostatních.

Zubní korunka

Zubní korunka je na míru vytvořená v zubní laboratoři a následně je v dutině ústní pevně fixována. Lze ji fixovat buď na nabroušený zub nebo právě na implantát. Může být vyrobena z různých materiálu, nicméně je vždy přizpůsobena tvarem a barvou okolním zubům, aby byl výsledek co nejestetičtější.

Shrnutí na závěr:

Fazety jsou vhodné, pokud potřebujete změnit délku, barvu nebo velikost zubu, máte například po úrazu odštípnutý zub, máte viditelné praskliny zubu nebo barevné skvrny. Je to estetická záležitost. Implantát využijete, pokud vám zub úplně chybí

Tak co, už jsou vám pojmy jasnější?

Pokud stále váháte, objednejte se na konzultaci zdarma. Případně se obraťte se svými dotazy na DENTALABS info.

Začněte konzultací zdarma.
Naplánujeme optimální řešení pro vaši proměnu.

Objednejte se na konzultaci zdarma
bila sipka