Jak pečovat o zubní fazety? Klíčem je správná péče o zuby

Péče o zubní fazety není nic složitého
U estetické změny chrupu pomocí zubních fazet to nekončí. Péče o zubní fazety totiž vychází z běžných základů zubní hygieny.

Péče o zubní fazety není nijak složitá, nemusíte mít tedy strach, že byste si museli zvykat na novou rutinu čištění zubů či nakupovat drahé pomůcky a preparáty. Naopak! Zubním fazetám stačí jen správné a pečlivé čištění, které vychází z běžného čištění zubů. 

Zubní hygiena

Každodenní péče o chrup je nedílnou součástí zdravého a krásného úsměvu. Důležité a velmi nápomocné je nastavení rutiny, která vám pomůže k dodržování režimu.

Nebojte se poradit o tom, jak správně pečovat o zuby se svým stomatologem či dentální hygienistkou. Určitě rádi předají cenné rady a tipy, jak o zuby správně pečovat.

Péče o zubní fazety spočívá v základech správné ústní hygieny

Pravidelnost

Základem čištění zubů je vyhrazení si času dvakrát denně (nejlépe ráno a večer), kdy se naplno a systematicky věnujete péči o zuby po dobu dvou minut. Je zapotřebí mít dostatek času a energie na pročištění všech ploch zubů a zároveň i mezizubních prostorů. Dvě minuty jsou tak akorát, abyste zvládli chrup vyčistit opravdu důkladně.

Výběr správných pomůcek

Ke správné zubní hygieně potřebujete také správně zvolené náčiní. U výběru zubního kartáčku sami individuálně zvažte jaká velikost a tvrdost je pro vás nejvhodnější. 

K výběru kartáčku patří i výběr mezizubních kartáčků, které se postarají o místa, kam se obtížně dostanete s klasickým kartáčkem. Mezizubní kartáčky volte podle velikosti vašich mezizubních prostorů. O pomoc při volbě správné velikosti můžete například požádat i svého zubního lékaře. Nevhodně zvolený mezizubní kartáček totiž může nedostatečně vyčistit požadovaný prostor či naopak poranit dásně. K úplnému a perfektnímu dočistění mezizubí pak můžete použít ještě zubní nit. Mezizubní prostory vytváří 30 % zubní dutiny na které je potřeba nezapomínat. 

Pro správnou účinnost kartáčků je potřeba pravidelné obměny. Kartáček by se měl měnit minimálně jednou za tři měsíce. Pokud však máte pocit, že je potřeba dřívější obměny například podle opotřebení štětin určitě vyměňte jej dříve. 

Neodstraňováním zubního plaku vznikají zubní kazy nebo záněty dásní, které způsobují zbytečné nepříjemnosti. Proto je opravdu nezbytné zuby správně čistit.

Dobře zvolený zubní kartáček je základ

Fazety a dásně

Nemusíte mít strach, zubní fazety nemají na dásně žádný vliv. Pokládají se cca půl milimetru nad okraj dásně, tudíž vůbec nedochází k přímému kontaktu.

Pravidlo 2 x 2

Základ je nastavení pevné rutiny, kterou si přizpůsobíte podle sebe a zvládnete v ní dodržet důležité body. Důkladné čištění dvakrát denně po dobu dvou minut je opravdu základ, kterým můžete potěšit svůj ještě zdravější úsměv.

Začněte konzultací zdarma.
Naplánujeme optimální řešení pro vaši proměnu.

Objednejte se na konzultaci zdarma
bila sipka