Zubní fazety a vše, co potřebujete vědět

Zubní fazety jsou vhodným řešením pro každého, koho trápí estetická stránka vlastního chrupu

Možná jste už zaznamenali pravidelné a krásné úsměvy, které se v posledních letech čím dál tím častěji objevují všude kolem nás, ať už na sociálních sítích nebo v každodenním životě. Dokonalé zuby už v dnešní době nejsou výsadou pouze špičkových celebrit, takzvaný americký úsměv si totiž může pořídit každý. Za pravidelnými, bílými zuby totiž nestojí žádný fotografický filtr, grafická úprava, práce vizážistů ani magie, jsou to zubní fazety

Co to vlastně jsou fazety?

Fazety mají za primární cíl  zlepšit celkové estetično zubů, proto tento zákrok spadá pod úkony estetické stomatologie. Jedná se o tenké pláty v barvě zubů, které jsou připevňovány na viditelnou plochu zubů. Zde kompenzují nedokonalý vzhled celkového chrupu. Dělíme je na dva typy podle materiálu, ze kterého jsou vyrobeny: kompozitní a keramické fazety

Na klinice DENTALABS nabízíme klientům pouze keramické fazety z toho důvodu, že mají výborné funkční vlastnosti, jsou odolnější, trvanlivější, vypadají přirozeně a zůstávají barevně stabilní, tedy nejsou náchylné na zabarvení například vlivem nikotinu, kávy či jiných barviv. 

Fazety neslouží jako náhrada zubů, kompenzují pouze estetickou stránku právě tím, že se viditelná část úsměvu zakryje pod fazetu. Tím se dokonale vyřeší nespočet estetických problémů a pociťovaných nedostatků, které trápí velkou spoustu lidí. 

Co dokáží fazety vyřešit?

  • Nespokojenost s délkou nebo tvarem vašich zubů. 
  • Celkovou barvu zubů včetně různých fleků.
  • Umí schovat široké mezery mezi zuby.
  • Schovají nevzhledné plomby.
  • Opotřebované zuby (způsobeno skřípáním)
  • Opraví uštípnuté, prasklé nebo zlomené zuby.

Pro koho jsou fazety vhodné? 

Fazety jsou vhodné téměř pro každého, kdo řeší estetické nedostatky vzhledu svého chrupu. Na naší klinice jsou klienti před aplikací podrobeni vstupní prohlídce, při které se provádí zhotovení 3D vizualizace, na které vám promítneme, jak bude vypadat výsledek zákroku.

Zakládáme si na prvotřídním servisu a profesionalita je na naší klinice hlavní gró, proto s vámi vše konzultujeme a doporučujeme případná řešení. Pokud tedy nejste vhodným adeptem, estetickou úpravu zubů pomocí fazet nezahájíme.

Může fazeta prasknout? 

Ne, keramické fazety jsou křehké dokud se neaplikují. Poté, co se fazeta na zub přilepí, dojde k úplnému spojení se zubní sklovinou. Toto spojení si udržuje svou pevnost i po desetiletí. 

Kolik zubních fazet je potřeba?

To záleží na mnoha faktorech a nelze tedy předem bez konkrétních informací říci, kolik fazet budete potřebovat zrovna vy. Tyto informace si ale určíte s naším specialistou hned při vstupní konzultaci. 

Jakou zvolit barvu?

Barevné provedení fazet záleží na tom, co si přeje klient. Vždy ale doporučujeme pořízení fazet v přirozených odstínech zubů, aby fazety působily co nejpřirozeněji.

První dojem dělá mnoho

Celkový vzhled zubů je důležitý faktor pro vytvoření prvního dojmu, právě z toho důvodu bývá tato vzhledová stránka velmi citlivá. 

Fazety jsou jednoduchá cesta, jak mít krásné zuby snadno a na naší klinice i velmi rychle. Zubní fazety jsme schopni zhotovit už do 48 hodin! Dopřejte sobě i vy krásný úsměv světových hvězd a objednejte se na konzultaci do DENTALABS. Určitě nebudete litovat.

Začněte konzultací zdarma.
Naplánujeme optimální řešení pro vaši proměnu.

Objednejte se na konzultaci zdarma
bila sipka