Zuby a sebevědomí

Jak velký vliv mají zuby na naše sebevědomí?
Sebevědomí je klíček k úspěšnému životu, stav zubů je častý důvod k pochybám o vlastní osobě. Naštěstí existuje řešení!

Sebevědomí je termín, se kterým se v posledním desetiletí setkáváme na pravidelné bázi všude kolem nás. Nejčastěji toto slovo rezonuje na sociálních sítích v rámci populárních témat sebelásky, vnímání a přijetí vlastního těla, psychohygieny, psychoterapie, self-care a dalších.

Není se čemu divit. Sebevědomí je totiž obrovským hybatelem v našich životech. Člověk, který zná cenu sebe i své práce dokáže lépe navazovat zdravé vztahy a má podstatně větší šanci na úspěch v kariérním životě. Také lépe dosahuje svých cílů a jejich milníků. 

Proč tomu tak je? Odpověď je prostá. Každý z nás z logického pohledu raději upřednostní libovolný vztah s člověkem, který o sobě nepochybuje v každém kroku svého života. S někým kdo dokáže vymezit zdravé hranice, přijmout kritiku a ustát s úsměvem a čistou hlavou i situace, které nejsou zrovna růžové. Právě ke všem těmto dovednostem sebevědomí, sebereflexe a sebeláska napomáhá. 

Vzhled dokáže se sebevědomím pěkně zamávat

Vzhled dokáže potrápit v nejrůznějších fázích našeho života. S naprostou jistotou můžeme říci, že každý má alespoň jednu věc, kterou na své osobě považuje za méně přitažlivou a nevystavuje ji všem k obdivu. Přijmout sebe sama je klíčem ke zdravému sebevědomí. Je ale naprosto v pořádku, pokud se rozhodnete “problémové” partie řešit i jinými způsoby. Žijeme v době, kdy technologie pokročily natolik, že tuto možnost máme. Tak proč je nevyužít? Důležitý je výsledek, pokud se zákrok pozitivně propíše do vašeho života a vnímání sebe sama, je to skvělé! 

Zuby umí potrápit více než si myslíte

Zuby toho o naší osobě řeknou mnoho. Ukazují, jaké máme hygienické návyky, zlozvyky nebo třeba, jaké nemoci jsme v průběhu života prodělali. Stomatologové mohou například díky vzhledu ústní dutiny poznat i těhotenství, mnohdy dříve než o něm ví sama budoucí maminka.

Také jsou častým aspektem pociťovaných nedostatků, které rapidně ubírají na sebevědomí. Z nejrůznějších důvodů se proto právě zuby snažíme za každou cenu schovat, pokud zde pociťujeme problém. Často to bývá z důvodu křivosti, zbarvení nebo třeba kvůli velkým mezerám či zcela chybějícím zubům.

Výsledky průzkumu naší sesterské kliniky Světa rovnátek ukázaly, že více než 32 % lidí se za zuby stydí, proto se na veřejnosti raději vůbec nesmějí. 96 % respondentů průzkumu uvedlo, že léčbu neviditelnými rovnátky podstoupilo kvůli lepšímu pocitu ze sebe sama. 

Zubní fazety nebo implantáty nabízí řešení

Keramické fazety, které u nás v DENTALABS nabízíme, jsou jednoduchým a přitom perfektním řešením na pociťované nedostatky ze zubů. Fazety totiž vytváří nádherné úsměvy, proto jsou natolik oblíbené i mezi hollywoodskými celebritami.

Jsou totiž geniálním způsobem, jak vyřešit nespokojenost s délkou a tvarem zubů nebo jejich zbarvením a opotřebením. Dokonce umí vyřešit i problém s velikostí mezer mezi zuby. Zubní implantáty pak nabídnou pomoc tam, kde z nějakého důvodu zuby chybí úplně. 

Rozhodnutí je na vás 

Krok směrem k nápravě musíte udělat jenom vy. Existují dva směry, kterými se můžete vydat. Jedním z nich je přijmout se i se svými chybami, naučit se je milovat a třeba z nich dokonce udělat přednost.

Druhým je možnost návštěvy specialisty. V DENTALABS vám dokážeme pomoci ke krásnému úsměvu, ale myslete na to, že nějaký druh pomoci existuje vždy pro každou situaci.

Pokud máte pocit, že vás něco opravdu hodně trápí, nemučte se a udělejte krok k tomu, abyste se cítili dobře. 

Začněte konzultací zdarma.
Naplánujeme optimální řešení pro vaši proměnu.

Objednejte se na konzultaci zdarma
bila sipka