Zářivý úsměv: Jak dosáhnout přirozeně bílých zubů

Každý touží po krásném úsměvu, který září sebejistotou. V dnešní době existuje mnoho možností, jak dosáhnout bělejšího úsměvu, avšak ne všechny jsou stejně účinné nebo bezpečné. Jaké způsoby bělení jsou ty nejvhodnější?

Zatímco některé domácí triky lákají svou jednoduchostí a nízkými náklady, profesionální bělení zubů poskytuje nejen dlouhotrvající výsledky, ale také zajišťuje bezpečnost a správnou péči o vaše zuby. Cena bělení závisí na vybraném způsobu i lokalitě.  

Na internetu je možné nalézt nespočet tipů, jak na účinné bělení přírodními látkami doma. Mezi nejčastější tipy patří bělení pomocí sody a citronu, kokosového oleje nebo kurkumy. Tyto metody sice na první pohled fungují. Háček je ale v tom, že těmito metodami nelze docílit zesvětlení barvy našeho chrupu, pouze odstranit povrchové zabarvení. Pamatujte také, že některými domácími metodami můžete nechtěně poškodit zubní sklovinu, a to nikdo z nás opravdu nechce!

Existuje ale i několik přírodních způsobů, kterých se nemusíte bát. Tyto metody s americkým úsměvem mohou pomoci, avšak nejefektivnější bělení zubů je to profesionální. 


Jak na přírodní bělení zubů?

Barvě zubů můžete pomoci konzumací ovoce a zeleniny, zejména jahod nebo jablek, mrkve a celeru. Ovoce a zelenina obsahují přirozené kyselé látky, které podporují bělejší chrup. Například jahody díky své textuře leští sklovinu, která má pak zářivější vzhled. Listová a zelená zelenina zase obsahuje vhodné minerální sloučeniny, které dokáží pomoci ochraně zubů proti skvrnám. Po konzumaci těchto potravin si nezapomeňte vypláchnout ústa vodou, abyste udrželi správnou hladinu pH a zabránili tak tvorbě zubního kazu. 

Základem je ale jako vždy pestrá strava bohatá na zdroje vápníku a dalších vitamínů a minerálů pro zdravé zuby. Stejně tak je zásadní vhodná péče, pravidelné čištění zubů a návštěvy zubaře.

Nevýhody neprofesionálního bělení pomocí babských rad

Možné poškození zubní skloviny: Některé babské rady, jako je použití aktivního uhlí, mohou mít abrazivní účinky a mohou poškodit povrch zubů, což v dlouhodobém horizontu může vést k citlivosti a dalším problémům.

Nedostatečné výsledky: Mnoho domácích triků, jako je použití citronové šťávy nebo jódové tinktury, může poskytnout pouze krátkodobé a nepřesvědčivé výsledky. Tyto metody nedokáží proniknout do hloubky zubní skloviny a odstranit závažnější skvrny.

Riziko nevhodného použití: Neprofesionální bělicí metody často chybí podrobné instrukce a dohled odborníka, což může zvýšit riziko špatného použití a nežádoucích účinků.

Profesionální bělení zvládnete i z pohodlí domova

V DENTALABS vám připravíme bělicí dlahy přímo na míru společně s gely, které si do dlah můžete sami aplikovat. Výsledkem je přirozený a zářivý úsměv. 

Výhody profesionálního bělení doma:

Individuální přístup: Profesionální bělení zubů na domácí bázi, které je pod dohledem lékařů, může poskytnout individuálně přizpůsobený plán péče, který zohledňuje stav vašich zubů a vaše požadavky na výsledky.

Bezpečnost a kontrola: Profesionální produkty a postupy jsou navrženy tak, aby minimalizovaly riziko poškození zubů a dásní. Lékař může sledovat proces bělení a poskytnout pokyny pro bezpečné použití.

Dlouhotrvající výsledky: Profesionální bělení poskytuje trvanlivější výsledky než domácí metody, jelikož používá vysoce účinné bělicí látky, které pronikají do hloubky zubní skloviny a odstraňují pigmentaci.

I když mohou být domácí metody bělení lákavé svou snadnou dostupností a nízkými náklady, profesionální péče bělení zubů nabízí mnoho výhod, včetně bezpečnosti, dlouhotrvajících výsledků a individuálního přístupu. Bělení zubů je vhodné konzultovat se zubařem, nebo se objednat na konzultaci zdarma, aby bylo zajištěno optimální, bezpečné a účinné řešení pro dosažení krásného a zdravého úsměvu. 

Začněte konzultací zdarma.
Naplánujeme optimální řešení pro vaši proměnu.

Objednejte se na konzultaci zdarma
bila sipka